לפני 3 שנים, כששמעון יצא לעצמאות, הוא פיתח אפליקציית משחקונים ליוני. זה היה פרוייקט שונה מכל מה שהוא הכיר כי הלקוח הפעם היה ביקורתי וחסר סבלנות במיוחד (וגם לא ממש ידע לבטא את הרצונות שלנו), אבל התגמול האישי התעלה על הכל.
מאז, בכל פעם שאני נתקלת בקהילה סביבי בעוד אמא או אבא שהחליטו ליצור משהו בשביל הילד שלהם זה מייד מעלה חיוך, ודווקא במקרים האלו אני לא חושבת שיש לזה רף של been there, done that, כל הורה לוקח את הפרוייקט שלו לחוויה האישית שלו ושל הילד ונוצר כאן משהו ייחודי שהוא רק שלהם.
ברשימת הדברים שהרשתות החברתיות הכניסו לחיינו אנחנו נוכל למצוא את העובדה שאנחנו יותר מודעים למה שקורה סביבנו, יותר קל לנו לשתף חוויות, יותר קל לנו לקבל השראה מאחרים ובעקבות כך גם ההנעה לפעולה, שלנו את עצמנו, היא יעילה יותר. אני מניחה שזו אחת הסיבות לכך שתופעת ההורים שכותבים לילדים שלהם ספר הולכת וצוברת תאוצה. וזה ממש מגניב בעיניי.
בכובע המקצועי שלי אני מכוונת עסקים לבחור את הקהל הכי מדוייק שיכול להיות להם – ברמת האנשים הבודדים אליהם הם רוצים לפנות עם המוצר או השירות שלהם, אז הפעם החלטתי להמליץ על כמה ספרים שנכתבו בדיוק כך – לאנשים קטנים, מאוד מאוד ספציפיים, ברמת הילד האחד הזה או הילדה האחת הזו שאמא או אבא שלהם רוצים לספר להם סיפור.
התלתלים של לי / סיון ליבנה חכים
מי שמכיר את סיון בהחלט ידע להגיד שהתלתלים של הם סימן ההיכר הכי בולט אצלה. זה נכון, אבל חוץ ממנו יש גם את האישיות הקופצנית, צבעונית של סיון, שהיא קצת ילדה והרבה אמא. ואני חושבת שמההיכרות שלי איתה הייתה שמה את האימהות שלה כסימן היכר בולט עוד יותר – הדרך שבה סיון בוחרת להעצים את הילדים שלה היא לא מובנת מאליה. סוג של להגיד להם בכל יום מחדש שאין חלום שהם לא יוכלו להגשים.
אפשר לראות את זה בפרופיל האינסטגרם של בנה, נועם חכים (שהוא ילד עם אישיות כובשת בפני עצמו) שם היא אחראית על צילומי האוכל שנועם מכין ועל הדרך עוזרת לו לכבוש פסגות קולינריות שלא מביישות שום שף בוגר.
כשבתה, מיקה, הייתה בת 4 היא חזרה מהגן וביקשה שיער חלק סיון ניסתה למצוא לה גיבורות מתולתלות בספרות. כשהיא לא מצאה אחת כזו היא התיישבה לכתוב לה ספר משלה, וכך נולד הספר "התלתלים של לי".
בתור ילדה מתולתלת ברור שמייד התחברתי לרצון של מיקה, וגם היום כשאידיאל היופי שאנחנו רואים בדמויות שמציגים לילדים שלנו הוא מאוד חד מימדי, יש צורך מהותי בהצגה כנה של המציאות.
גיבורת הספר היא לי, והחברים בגן צוחקים לה על התלתלים. היא מגיעה בוכה אל אמא שלה וזו מספרת לה על המעלות הטובות שיש לתלתלים. מכאן לי מתחילה למצוא מעלות משלה.
סופו של הסיפור הוא כמובן טוב, ליש שמחה ומרוצה עם התלתלים שלה, והמסקנה המתבקשת היא לקבל ולאהוב את עצמי כמו שאני. וזו תזכורת טובה וחשובה גם לנו, המבוגרים.
סבתא טה דאם / מורן אלטרמן-רוזנבאום
מורן אלטרמן-רוזנבאום מדברת יצירתיות בכל מקום, גם בעסק וגם בחיים הפרטיים. היא אשת קריאייטיב שמאמינה בהורות יצירתית ומשם בדיוק הגיע הספר "סבתא טה-דאם!".
את סבתא טה דאם כתבה מורן לילדיה, עמנואל ורפאל, והוא מספר על יותם ועל הסבתא שלו מרים שהיא הסבתא הכי יצירתית בעולם, ולכן הוא קורה לה סבתא טה דאם! "כי בשונה מכולם – היא מכינה מתנות, הכי קסומות בעולם!".
סבתא טה-דאם באה ללמד ילדים (וגם הורים) איך לחשוב מחוץ לקופסה ולהפוך גם מצבים מאתגרים להזדמות חדשה ומפתיעה.
האיורים של ג'ני מייליכוב מצליחים להעביר את האופי הייחודי של סבתא מרים (השיקית להפליא) ואת הקסם שקורה ברגע שאנחנו מצליחים להפעיל קצת את הדימיון.
בהזדמנות זו אני חייבת להזהיר שאם אתם מקריאים את הספר לילדים שלכם יש סיכוי טוב, כמו במקרה שלנו, לכך שהסלון שלכם הולך להתמלא בקופסאות קרטון ושלל חומרים ליצירה, בניסיון לבנות טרקטור צהוב שנוסע.
סיפור שאין לו זנב / פאביו ליאור רחמים
סיפור שאין לו זנב הגיע אליי בעקבות הבלוג והסקירות שאני כותבת. כשאני מזהה ספר עם פוטנציאל חיבה מהצד של יוני, אני כמובן תמיד שמחה לבדוק אותו. אז בדקנו, ולא התאכזבנו. זה ספר חמוד במיוחד.
"סיפור שאין לו זנב" הוא סיפור בחרוזים על ילד שהולך לישון וחולם על קו. הקו הזה הופך בדימיון שלו לנחש, וזנב סוס, לטאה, צרצר ועוד שלל חיות כמו שרק ילדים יכולים לדמיין. כל זה מלווה כמובן בחאוזים קלילים ומשעשעים – יוני אהב במיוחד את הדוב הצרפתי שאומר "סה-לה-וי!".
זה סיפור מצויין כדי להמשיך את השיח סביבו על דימיון, צורות וחריזה.
את "סיפור שאין לו זנב" כתב פאביו ליאור רחמים, אבא של מיכאלה שבשבילה הספר כמובן נכתב. ליאור הוא גם בלוגר אבטחת מידע – זה מגניב אותי לגמרי הניגודיות הזו בין כתיבת הספר לעבודת הכתיבה היומיומית שלו.
פיות האותיות / עדי רמבה ארז
כבר כתבתי בעבר על פיות האותיות, וזו הזדמנות מצויינת שוב לדבר על הספר הנפלא הזה. מה גם שמאז הסקירה האחרונה קרו עוד הרבה דברים שחיברו ביני לבין עדי והספר שלה.
פיות האותיות הוא סיפור המציג לילדים את הא"ב, זו גם בדיוק הסיבה שבגללה עדי כתבה את הספר – היא רצתה ללמד את הבת שלה את האותיות והתחילה להמציא חרוזים על כל אות. החרוזים התחברו להם, נולדה גם עלילה וכך נוצר הספר.
פיות האותיות יצאו לחופשה וחיפשו ממלאי מקום, אז הן קראו לגמדי המילים שהתחילו לעשות סדר ולהציג לנו את כל האותיות. מעבר לסיפור הנהדר יש בו עולם שלם של איורים של ג'ני מייליכוב המוכשרת שיחד הופכים את הספר הזה לקסם אחד גדול ומנצנץ. בכל זאת, פיות 🙂
החיבור הנוסף ביננו קרה בשנה שעברה כשעדי הגיעה אלינו לבנות את האתר לפיות האותיות. היא רצתה להעביר את החוויה והתחושות בקריאת הספר גם אל המסך, זה לא היה פשוט אבל בסופו של דבר זה התגלה כאחד הפרוייקטים היצירתיים והכייפיים שביצענו.
פנטסטלינה, היער הקסום / גילי דרובר
את פנטסטלינה עוד לא קיבלתי לידיי, הוא עדיין נמצא בפרוייקט גיוס מימון המונים, שתמכתי בו בשמחה כי איך אפשר שלא. הגיוס הצליח להגיע לייעדו ועכשיו נשאר רק להמתין בסבלנות – וזה קשה!!!
את גילי דרובר הכרתי באחת מקבוצות הפייסבוק, היצירתיות שלה מדבקת ואת הכישרון שלה אי אפשר לתאר במילים. ההתרגשות שלה מיצירת הספר קנתה אותי והרגשתי שזה משהו שאני חייבת בספריה שלנו.
מה תמצאו בספר? מלא ערך מוסף!
גילי מציגה בספר דמויות שאנחנו לא רגילים לראות בדרך כלל בספרי יצירה ועל ידי זה חושפת את הילדים למגוון ערכים חברתיים שחשוב כל כך לדבר עליהם – יש בספר גמדים עם צרכים מיוחדים על כיסאות גלגלים, יש נגיעה במגדר עם שדוניות חכמות וחזקות ושדונים עם מנשאים שמטפלים בגמדונים הקטנים. יש גמדים כהי עור, דמויות עם משקפיים וגם כמה ג'ינג'יים. כל אחד יכול למצוא את הייצוג שלו אצל גילי בספר.
גלי היא גננת בהכשרתה ואת האהבה לפלסטלינה היא רכשה במקרה בשבתות כשהיא רצתה להרחיק קצת את הילדים מהמסכים, משם זה התגלגל לסדנאות לשכנים, לבתי ספר ולעמותות.
בקיצור, אני ויוני כבר ממש מחכים.
~
נראה לי שבהחלט אפשר להכריז על תופעה שהולכת וגדלה עם קצב התפתחות די מרשים, אנחנו מוקפים בהורים מוכשרים ומהיצירתיות שלהם כולנו יכולים להינות. אם גם אתם יצרתם פרוייקט לילדים שלכם אני מזמינה אתכם לספר לנו עליהם.
ועד לפעם הבאה, קריאה מהנה 🙂